tiistai 24. huhtikuuta 2012

On the Road uusintaa

On the Road varmaankin kaikkien näkemä kangas :D En tiedä kauanko oon marinoinut tätä vihreää. Ostin joskus alella 15e/metri. Kamalan ihanan väristä, paras väri nuista On the Road kankaista mielestäni.Tein jälleen kerran tulevaa kesää silmällä pitäen hupparitakin. Halusin kokeilla myös uutta housukaavaa. Näin livenä Hilleri/majava kaavalla tehdyt housut ja tykästyin. Tein pojalle ensin koeversiot vanhoista farkuista. Tuli kivat rennot kesäfarkut. Meillä ei oikeastaan pidetä farkkuja talvella kuin synttäreillä mutta keväällä/kesällä niitä on kiva pitää ulkokäytössäkin. 

Hupparin ja housujen kaava löytyy Ottobrestä mutta molempia kaavoja oon muokannut aika raakasti. Housujen kaava on tosiaan yhdistetty Majavan ja Hillerin kaavoista. sen lisäksi Lyhensin peppusaumaa, takakiilaa madalsin ja tämä versio on leikattua 92cm kaavoilla ilman saumanvaroja.

Hupparin kaava on Ottobren 1/2012 lehdestä. Raglasaumat olivat mielestäni liian pitkät alkuperäisessä kaavassa joten oon lyhentänyt ne. Lisäksi takki on kauttaaltaan kavennettu. Nyt rupeaa olemaan malli kohdallaan tässä versiossa :)





Kaava: Huppari: Ottobre 1/2012 kaavaa on muokattu reilusti
Farkut:Hilleri/Majava Ottobre 4/2010 muokattuna
Koko: 98cm
Kangas:Autofrotee Lasten Metsola, farkut kierätysmateriaalia



Muutaman piponkin oon saanut tehtyä. Vielä pitäisi jokunen trikoinen saada aikaseksi. Traktoripipo on kaksinkertaista froteeta, hieman hiippa tupsulla ja lipalla varustettu. Vapaalla kädellä leikattu. Vihreä pipo on velouria ja tehty superhelpolla tyylillä! Hieman lörppämalli. Tuollaiseen pipoon löytyy ohje Pikku Pltin Blogista  .


Luvassa on paljon perusvaatepostauksia. Sillä olen pikkuhiljaa saattanut loppuun osittain parin viikon takaisella ompelulanilla aloittamiani vaatteita! 


**

Edellisen postauksen henkselin pään teko oli ilmeisesti useamalle vieras juttu? Pitäiskö sellaisesta tehdä kuvallinen ohje?

torstai 19. huhtikuuta 2012

Runoratsua, osa 2

Runoratsukangas on vaan niin ihanaa, ihan kaikista ihanin kuosikangas aikoihin :) Tarkasti mietiskelin miten kaavat laittaisin jotta saisin siitä mahdollisimman monta kivaa juttua :) Kankaasta jäi sellainen kapea suikale josta hetken mielijohteesta syntyi kuopukselle haalarit ilman kaavoja.

Esikoinen puolestaan toivoi kankaasta paitaa ja sen hän sai. Yhdistin kankaaseen turkoosin resorin ja kivasti sopii sekin mielestäni :)  Paita on leikattu reilulla kädellä menee varmana meidän lasten kasvuvauhdilla seuraavat kaksi vuotta ja siirtyy sitten suoraan siskon kaappiin :D Meillä nuo lapset kasvaa tosi hitaasti ja minä teen vaatteisiin aina kasvunvaraa joten vaatteiden kierto on hidasta :D


Kaava:oma
Koko:74/80cm
Kangas: Selia
 Ensimmäistä kertaa tein tälläisellä tyylillä nuo haalarin olkainten päät oli helppo ja nopea tehdä ja lopputulos on siisti mielestäni!
Kaava: Paita Ottobre 4/2011More Grey
Koko: 98cm
 


Pitkästä aikaa isoveli suostui siskonsa kanssa samaan kuvaan! Meillä on menossa vahva mustasukkaisuuskausi menossa ja sisko on ihan tyhmä :(

***

Mitäs teillä on ompelun alla tällä hetkellä? Minun olisi PAKKO tehdä sopivampia lakkeja lapsille kun meinaa fleecet alkaa olemaan kuumia. Mutta mitäs turhia kun kaiken muun ompelu kiinnostaa enemmän ja lakin ompelu tuntuu niin vaikealta. Muutaman epäonnistuneen harjoituskappaleen oon tehnyt ja ne ovat latistaneet lakkiompelun kun en vaan osaa tehdä sopivan kokoisia :D

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Ruiskukkaa itselle!

Täällä lumentulon keskellä on hyvä hetki ilahduttaa itseä ihanalla velourtakilla. Metsolan alesta syksyllä ostettu ruiskukkavelour muuttui vetoketjulliseksi takiksi minulle itselleni. Tällä takilla ulkoillaan kunhan ilmat lämpenevät ja nyt takki on ollut jo sisäkäytössä. Kaava on muokattu Jellonahupparin pohjalta. Jellona on ollut yksi suosikki paita viime aikoina :)

 Takista tuli omasta mielestäni tosi kiva. Ompelu sujui muuten mutkattomasti mutta vaikka kuinka mittasin onnistuin kuitenkin ostamaan 5cm liian pitkän vetoketjun. Vetoketju vetää kangasta aavistuksen kuprulle, pöh :( Täytyy toivoa ettei takki pesuissa enää kutistu muuten joudun vaihtamaan tai lyhentämään vetoketjun. Sovitaan, että tämä takki oli harjoitusversio sillä teen vielä toisen takin kun kangaskin tuolla jo odottelee.

Mutta kyllä näistä omatekoisista omista vaatteista on tullut ihan lemppareita :) Aika monta Metsolankuosi vaatetta alkaa omastakin kaapista löytyä! Mulla on heikkous ostaa nuita Metsolan kankaita jemmaan jos alella saa :) Tykkään niiden värikkyydestä ja kuoseista ja laadultaakin ovat hyviä. Tykätäänkö teillä Metsolan kankaista ja vaatteista?





Kaava: Ginger softshell-huppariOttobre talvi 2010 (muokattu)
Koko:36
Kankaat: Lasten Metsola
 



sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Runoratsu saapui meillekkin!

Runoratsukangas oli sellainen PAKKO saada ostos tälläiselle heppahullulle! Minä oon nuoruuden aina tuonne esikoisen raskausaikaan asti viettänyt tallilla :) Nyt on siis tullut useampi vuosi ilman hevosteluja mutta sitten joskus kun lapset on isoja niin alan taas käymään ratsastustunneilla :) Runoratsukangas on ihan mahtavan laatuista sellaista paksua froteeta, tälläisiä froteita lisää markkinoille.

Leikkasin kankaasta ensimäiseksi itselleni, kangas ihastutti minua, esikoista, että kuopustakin suuresti joten jokainen meistä saa kankaasta jotain ;) Kaivoin esille taas luottokaavani, Bohemian. Hieman muokkailin kaavaa ja tein hieman erilaisia ompeluratkaisuja mitä edellisiin versioihin! Täytyy kyllä sanoa, että tuli ihan huippuihana tunika, tykkään niin paljon, että taidan ensi yönä nukkua tunika päällä :D Tämä tunika tulee olemaan yksi kesän suosikeista ihan takuulla! Pitää muuten sanoa, että edellistä Bohemiaa oon pitänyt tosi paljon ja se on kerännyt paljon ihasteluja!

Runoratsubohemiaan tein rypytyksen keskelle eteen ja olkapäihin. Pääntien ja hihansuut viimeistelin resorilla. Nuo taskut ovat sellaiset mitkä oon kokenut hyväksi mutta tässä versiossa jäin näin jälkeenpäin miettimään oisko parempi ilman. Mitä mieltä ootte puranko taskut pois vai annanko niiden olla?







Kaava:Ottobre 5/2009 Bohemia
Koko: 34, muokattuna
Kankaat: Runoratsu Seliasta, taskujen frotee Jofotex
 
 

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Sienihuppari farkkuineen

Ihan sekaisin keltaisesta ja niin ilmoitti poikakin lempivärikseen keltaisen muutama viikko sitten :D Meillä on muuten varmaan kohta niin paljon keltaisia vaatteita, ettei siedetä enää koskaan keltaista, paljastanpas sellaisenkin asian, että ompelin keltaiset verhotkin jokin aika sitten olohuoneeseen ja leikkihuoneeseen tuli keltainen kappa :D Mikä väri teillä jyllää tällä hetkellä elämässä?

No mutta asiaan. Kesää silmällä pitäen trikoinen hupparitakki ja mukavan rennot farkut. Hupparitakki on kokonaan vuoritettu ruskealla trikoolla ja juurikin ajattelin niitä kesäiltoja jolloin kaipaa teepaidan päälle lämmikettä ja huppukin suojaa iniseviltä. Hupun pääliosa on kasattu kuudesta palasesta sattuneesta syystä. Olin onnistunut tekemään pikkuisen kaavavirheen ja huppu ei yltänyt kuin olkapäille pääntiellä joten täytyi vähän sitä sitten jatkaa :D Ihana rengasvetskari on aitoa retroa tädiltä saatuja. (kiitos vaan sinne suuntaan näistä vetskareista :)) Vahingosta viisastuneena laitoin ruskeat resorit koska viime kesän trikootakin keltaiset resorit olivat aika karsean näköiset loppukesästä eivätkä puhdistuneet millään keinoin :(

Hupparissa käytin kaavana Brum Brum-kaavaa Ottobrestä. Tosin muokkasin sitä aika rankalla kädellä, raglasaumat on lyhennetty, takkia on kavennettu kauttaaltaan ja mittasuhteet muutenkin ihan erit. Tästä takista tuli turhankin reilu ja harmittelin asiaa takin valmistuttua mutta kyllä me tätä kesällä aiotaan pitää. Kaveriksi tein kierrätysfarkut ISOILLA taskuilla! Taskuihin inspis Oikukkaan Kulkuri-farkuista. Kyllä nuihin taskuihin kelpaa kiviä jemmailla :D Nuista farkuista tuli tosi kivat omasta mielestäni ja poikakin niistä tykkäs!



Kaava: Huppari: Ottobre 1/2012 kaavaa on muokattu reilusti
Farkut: Muokattu Saimi-kaavasta
Koko: 98/104
Kangas: Sienitrikoo Kestovaippakauppa, Ruskea trikoo ja housujen reosri Michas stoffecke



maanantai 9. huhtikuuta 2012

3xliivimekko=kaavan piirtämistä

Edellisestä bloggauksesta onkin taas aikaa mutta me ollaan sairastettu ja viimeisempänä kärsittiin oksutaudista melkein kokonainen viikko eli pääsiäinen meni sen merkeissä! Nyt ollaan taas elävien kirjoissa ja tänään onkin urakalla pilkottu kankaita :) Tämän päivän kankaiden pilkkomista varten halusin piirustaa kunnon liivimekon kaavan. Halusin kaavan joka menisi pitkään käytössä ensin mekkona sitten tunikana! No kolme malliversiota piti ommella ennen kuin sain mitä halusin : D Hulluutta varmaankin :D Kolme mukavaa liivimekkoa saatiin tytön vaatekaappiin siellä olikin sopivasti vajetta kun siivosin pienet kirppiskuormaan. Näihin on kiva yhdistelmä erilaisia bodeja sukkiksia!



Ensimmäinen versio, kiva malliltaan sopii hyvin tuollaiselle ohuelle trikoolle, levenee reilusti helmasta mutta ei ole mallinsa vuoksi pitkäikäinen!

Kaava: oma
Koko:74/80cm
Kankaat:pallotrikoo kierrätetty kirpparilta ostetusta paidasta, applikointi velouria


Toiseen versioon muokkasin helmaa maltillisemmaksi. Istui paremmin testihenkilön päälle mutta kainalot olivat liian tiukat. Tässä mekossa kankaana Kangastukun joustofrotee, äärettömän huonolaatuista! Meni käyttöönottopesussa nuin nyppyiseksi! Testihenkilönä toimi esikoinen 92/98cm vaatteita käyttävä hoikka poika :)
Kaava: oma
Koko:74/80cm
Kankaat:joustofrotee Kangastukku, applikointi velouria

 Kolmas versio on muokattu kainaloista eli niitä on avarrettu, helmaakin ihan aavistus levennetty kainaloista alkaen. Tämä versio pääsi testistä läpi menee niin 74cm käyttävälle hoikalle 8 kiloiselle tytölle, että esikoiselle :D Tämän mekon ompelu hieman vastusti ja jouduin purkamaan resorit muutamaan otteeseen, meinasin nakata koko työn jo nurkkaan mutta kasaan sain kaikesta huolimatta!

Kaava: oma
Koko:74/92cm
Kankaat:joustofrotee Michas stoffecke, applikointi velouria ja joustofroteeta

ja loppuun kuva vielä esikoisen päällä :D (lahjottu kuvaa ;))
*

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille :)